mormors underbara tekakor

Tänkte dela med mig av ett recept till ett par mackor som jag älskar.

Först gör man en gröt på;

3 dl mjölk

1 dl linfrön

1½ dl havregryn

Koka ihop den och låt koka i 2-3 minuter. Se sedan till att den svalnar.

50 gram jäst

2 dl lätt cream fraich

1 tsk salt

3 msk ljus sirap

1 tsk bakpulver

2 dl mjölk

600 g vetemjöl (1 liter)

Värm upp mjölken till 37 grader, smula i jästen. Blanda sedan ihop allt till en deg men spara lite mjöl till utbakning. Jäst 40 minuter. Kavla ut degen, 2½ cm tjock, ungefär. Ca 8 cm stora runda bitar. Nagga, låt jäsa 15 minuter, grädda i tio minuter i 225 grader.

Detta bröd rekommenderas starkt, helt underbart gott.

 

love


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0