mormors underbara tekakor
Tänkte dela med mig av ett recept till ett par mackor som jag älskar.
Först gör man en gröt på;
3 dl mjölk
1 dl linfrön
1½ dl havregryn
Koka ihop den och låt koka i 2-3 minuter. Se sedan till att den svalnar.
50 gram jäst
2 dl lätt cream fraich
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk
600 g vetemjöl (1 liter)
Värm upp mjölken till 37 grader, smula i jästen. Blanda sedan ihop allt till en deg men spara lite mjöl till utbakning. Jäst 40 minuter. Kavla ut degen, 2½ cm tjock, ungefär. Ca 8 cm stora runda bitar. Nagga, låt jäsa 15 minuter, grädda i tio minuter i 225 grader.
Detta bröd rekommenderas starkt, helt underbart gott.
love
Kommentarer
Trackback